Hjem Tips og tricks Hvad er EXIF og hvordan finder du EXIF data

Hvad er EXIF og hvordan finder du EXIF data

Har du undret dig over hvad EXIF betyder eller hvordan du kan se EXIF data, så kan du finde svaret her.

Hvad er EXIF

Har du et billede fra sidste sommer, og er du nysgerrig efter hvordan kameraet var indstillet? Der hjælp at hente med EXIF, og det kigger vi nærmere på her.

Når du tager et billede med dit digitale kamera, gemmes der et billede på hukommelseskortet. Billedet gemmes med en samling informationer i et såkaldt Exchangeable Image File Format (EXIF), hvilket er en samling af data, der fortæller en masse ting om et givent foto. F.eks lukkertid, ISO, blænde, dato og kamera-model.

Hvis du glemmer hvordan kameraet var indstillet til et bestemt billede, kan du altså altid se det i EXIF.

Hvordan finder jeg så billedets EXIF data?

Hvis du ikke ejer et program som f.eks Lightroom, kan du se dine data direkte i Windows eller Mac.

I Windows højreklikker du på det enkelte billede, vælger “Egenskaber” og trykker på fanen “Detaljer”. Hvis du scroller lidt ned i dialogboksen, kommer der en masse forskellige informationer om størrelse, kameramodel osv. Disse er dine EXIF.

EXIF i Windows

På Mac klikker du på billedet og trykker command+i, der åbner billedets dialogboks. Derefter folder du “Mere information” ud, og her finder du EXIF.

Der står ingenting i EXIF

Hvis du ikke finder nogle informationer om billedet, skyldes det sandsynligvis, at det har været igennem Photoshop og f.eks gemt til web. Derpå sletter du EXIF data.

Desuden kan EXIF ikke gemmes i andre filformater end TIFF og JPEG, så husk altid at gem i disse formater, hvis du vil være sikker på, at EXIF bevares.

SKRIV EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here