Hjem Tutorials Fotografer kan holde forretningen åben selv efter de nyeste corona-restriktioner

Fotografer kan holde forretningen åben selv efter de nyeste corona-restriktioner

0
Fotografer må holde åbent

Siden d. 16. december, hvor der igen blev udmeldt stramninger ift. corona-restriktioner, har der været tvivl blandt fotografer om, hvorvidt de må holde åbent, og i hvilket omfang.

Under hele krisen har det i sagens natur været helt ok, at holde åbent for administrativt arbejde, men ifbm. lukningen af “liberalt erhverv” har der været tvivl om, hvorvidt også fotografering af portrætter og reklameopgaver, har været omfattet af nedlukningen. Det har den ikke, afslører en e-mail fra Erhvervsministeriet til dff.

I en mail fra. d. 5. januar, slåes det fast i den offentlige gruppe for Dansk Fotografisk Forening, at portrætfotografi, erhvervsopgaver og reklamefotografi kan holde åbent for kunder så længe arbejdet kan udføres uden tæt fysisk kontakt.

Brevet fra Erhvervsministeriet kan læses her: https://www.facebook.com/groups/1952425448393692/permalink/2852365078399720/

“Så længe den ydelse der leveres af en portrætfotograf ikke indebærer tæt fysisk kontakt, vil de derfor ikke være omfattet af kravet om at holde lukket. Det samme gør sig gældende for øvrige fotografer, fx reklamefotografer. Det vil være en konkret vurdering om ydelsen indebærer tæt kontakt.

Det skal dog bemærkes, at hvis fotografer råder over en butik, eksempelvis til salg af fotoudstyr, skal denne holdes lukket. Der er dog mulighed for click-and-collect på samme måde som øvrige udvalgsvarebutikker.

SKRIV EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here