Hjem Tutorials Gode råd til nye bryllupsfotografer

Gode råd til nye bryllupsfotografer

0
Bryllup

Som bryllupsfotograf hjælper du brudepar med at skabe minder, der holder for livet. Men hvervet som bryllupsfotograf kræver ikke kun sublime evner inden for fotograferingen men også menneskekenderevner. Selv om det er en stor dag, som brudeparret har set frem til, så sidder deres nerver som oftest uden på kjolen og jakkesættet.

Vil du derfor starte en karriere som bryllupsfotograf, kan du her læse en håndfuld gode råd til, hvordan du kommer godt i gang. Se et eksempel på en erfaren og dygtig bryllupsfotograf her.

Vær ikke bange for at snakke med kunderne

Som fotograf vil du sikkert helst bare i gang med at skyde og undgå al for megen sniksnak med kunderne. Men her skal du vide, at det netop er sniksnakken med kunderne, som gør, at de bliver trygge ved at vælge dig. Det gør, at de kan slappe af på en allerede stressfuld dag, og som alle fotoentusiaster ved, så er afslappede og glade mennesker de bedste motiver.

Det er også via kommunikationen, at du og dine kunder får forventningsafstemt, hvad der skal ske på deres store dag. Vil du være sikker på, at alle parter er enige, så sørg for at lave et skriv med de vigtigste detaljer for aftalen, og lad brudeparret bekræfte det.

Tag den pris, du er værd – dog med forbehold

Selv om du ikke er erfaren inden for bryllupsverdenen, så har du sandsynligvis erfaring som fotograf. Det gør, at du kan tillade dig at tage en pris for dit arbejde. Prisen er svær at fastsætte, men en tommelfingerregel er, at du ikke sælger dig selv til en pris, som du vil være ærgerlig at arbejde for. Omvendt må du tage højde for, at de fleste gerne vil have en erfaren bryllupsfotograf – hvilket du ikke er. Det gør, at du måske bliver nødt til at sætte din pris ned, hvis du gerne vil have kunder som nybegynder og dermed også billeder til en portefølje.

Hav komplet styr på dit udstyr

På bryllupsdagen er det brudeparret, der er i fokus, og det betyder, at du skal være helt skarp på, hvordan dit udstyr fungerer. Det er ikke dagen, hvor du skal stå og undre dig over, hvorfor din flash ikke virker. Brudeparret har et program, der skal følges, og når de små gyldne øjeblikke står, så skal du være klar til at fange dem.

Derfor anbefales det også, at du har backup udstyr med, så du har en reserveløsning, hvis dit primære kamera for eksempel ikke er samarbejdsvillig.

Vær årvågen og udnyt alle muligheder

Som bryllupsfotograf skal du være en flue på væggen, samtidig med du indfanger festlighederne i smukke kompositioner gennem dit kamera. Du har derfor praktisk talt ingen pause i løbet af dagen, da mulighederne og øjeblikkene kan opstå på splitsekunder og forsvinde igen på samme antal sekunder. På dagen er det nemlig ikke kun brudeparret, som du skal tage billeder af men også deres familie og venner, så de også får stemningsbilleder fra dagen. Der er altid et motiv, du kan tage billeder af, og de helt perfekte situationer kan komme når som helst.

SKRIV EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here