Hjem Inspiration Fede danske foto-locations til fantastiske billeder og fotooplevelser

Fede danske foto-locations til fantastiske billeder og fotooplevelser

3
Foto locations i Danmark

Slut med at tage på lange rejser for at få de gode billeder! Danmarks natur er fyldt med fantastiske motiver, og man behøver sjældent tage ret langt væk, for at få de gode billeder med hjem på SD-kortet.

Her har jeg samlet en række af de foto-locations i Danmark, som jeg har fundet stor glæde ved, og nederst i artiklen ligger et link til et stort, interaktivt kort med masser af muligheder.

Du er selvfølgelig meget velkommen til at dele dine oplevelser og billeder i kommentarsporet.

Rubjerg Knude Fyr

Det unikke, gamle fyr ved Lønstrup i Nordvestjylland er et af Danmarks mest fascinerende attraktioner. Fyret ligger smukt i de høje klitter helt ud til vandet, og emmer af stemning og magi.

Stedet er særdeles velbesøgt af entusiastiske fotografer, der forsøger at få det perfekte billede. Og det er med god grund, at de vil forevige fyret – Det står nemlig til at falde i vandet pga. det aggressive Vesterhav, der hver dag æder sig længere og længere ind i klitten under fyret. Måske bliver det reddet af lokale kræfter inden det sker – måske ikke. Skynd dig at få taget DIT billede. Og del gerne i kommentarsporet.

Lønstrup

Når du alligevel befinder dig ved Rubjerg Knude fyr, kan du lige så godt tage til Lønstrup, hvor bl.a. den høje klint giver mulighed for gode billeder over vandet og mod fyret.

Ved stranden er der også smukke omgivelser, der med den rette komposition og rigtige vejrforhold, er gavmild med motiverne.

Foto: Kasper Lau

Bovbjerg Klint

Bovbjerg Klint (og fyr) er et af mine absolut farvoritsteder i Danmark. Naturen er smuk som bare pokker, og Vesterhavets buldrende væsen, giver på én og samme tid ro i sjælen og en følelse af afmagt over naturens rå kræfter.

Klinten tilbyder, med sine godt 40 meters højde, et perfekt udsyn over vandet og høfderne i strandkanten. Perfekt til langtidseksponeringer eller billeder af solnedgangen.

Lige bag klinten ligger Bovbjerg Fyr – en rød kontrast til naturen i området.

Kom af sted! Det er en oplevelse – Også uden kamera.

Råbjerg Mile

Råbjerg Mile er en fantastisk oplevelse – både med og uden kamera. Med kameraet, er der mange muligheder for at lave kreative billeder i sandet.

Om natten er det perfekt til astrofotografi og om dagen, kan der laves lækre kompositioner af sandbankerne, der lægger sig som et organisk tæppe henover Nordjylland.
Stedet er også flittigt brugt af mode- og erhvervsfotografer, hvor der er mulighed for helt unikke og tidløse billeder.

Foto: Kasper Rasmussen, Unsplash

Slettestrand

Måske har du allerede set et par billeder af de minimalistiske og meget stemningsfulde billeder af “forladte” fiskekuttere i strandkanten.

De er med stor sandsynlighed skudt i Slettestrand, Thorup Strand eller
Vorupør Strand. Helt klart et foto-besøg værd.

Der er ikke så meget andet end dét, men det er bestemt turen værd. På hjemvejen vil du også opleve den fantastiske natur i det vestjyske, som også kan give anledning til, at trække kameraet op af tasken.

Thorup Strand

Som Slettestrand – dog typisk med lidt flere kuttere.

Vorupør Strand

Som Slettestrand og Thorup Strand. Dog også med mulighed for helt eminente billeder af omkringliggende natur, som set nedenfor.

Foto: Kim Boll

Møns Klint

Danmarks højeste klint, Møns Klint, er fantastisk hvis man vil fotografere smuk natur.

Langs det mere end 6 kilometer lange kridtbjerg er mulighederne for gode billeder uovertruffen.

Foto: Manfred Zimmer

Thyborøn

Thyborøn Havn er sådan indrettet, at man uden anstrengelser kan få billeder ind over byen med vand i forgrunden. Det giver mulighed for helt eminente billeder af byen med spejlinger i vandet.

Vind og vejr arter sig ofte (set med fotografiske briller), og fordi det ligger så lang vest på, og helt ud til det rungende Vesterhav (og Nordsøen), er der ofte dramatiske regnskyer (Cumulonimbus og
altocumulusskyer), der om aftenen kan give anledning til en malerisk himmel, der er super tiltalende rent visuelt.

Langs stranden er der flere fotogene bunkere og høfder.

Foto: Kasper Lau

Dollerup Bakker

Især om aftenen i den lave sol, er Dollerup Bakker et godt motiv. Med udsigt over Hald Sø og den nysseligt indrettede natur, er stedet perfekt for fotografer.

Samtidig er der mulighed for en lille gåtur i det bakkede landskab.

Om natten er der desuden rig mulighed for eminente billeder af stjernehimlen, da stedet er relativt godt isoleret fra lysforurening.

Foto: Kim L

Bulbjerg

Thy er et mekka for fotografer, og i det nordlige område ligger Bulbjerg Knude og venter på fotografen.

Selve klippen er naturligvis et foto værd, men også på den omkringliggende strand, er der gode muligheder for især langtidseksponeringer. Havet æder sig hastigt ind i klippen, som kaster store stykker limsten/kalk fra sig og spreder dem langs stranden. Stykkerne fungerer fremragende som forgrund i langtidseksponeringer.

For wildlife- og fuglefotograferne er der masser af suler i området, som bygger reder på klippen, og hvis du er ekstremt heldig, kan du sågar opleve den altid nuttede lunde/søpapegøje, som i ny og næ dukker op i lavt antal omkring Bulbjerg.

Foto: Jan Kuchenbecker

Nyhavn

Nyhavn. Det klassiske havneareal i København. Smukt om dagen, endnu smukkere om aftenen – Selvsagt en oplagt mulighed for billeder. Og det benytter RIGTIG mange fotografer sig af. Stedet er fascinerende på mange måder, og dermed fotograferet til ukendelighed af både lokale og turister. Det kan man godt leve med, når stedet er så indbydende og charmerende.

Du skal ikke snyde dig selv for et billede af Nyhavn i portfoliet.

Vigsø

Ved Vigsø ligger resterne fra 2. verdenskrig i vandkanten. Her er der mulighed for billeder med skumsprøjt og bølger mod bunkerne i havet.

Nationalpark Thy

Nationalpark Thy er et stort område, og byder på SÅ mange fotografiske motiver, at man næppe kan nå det på bare ét besøg. Ud mod kysten er der bunkere i vandet og i klitterne, solnedgang og flotte “seascapes”. Der er fjorden, der er søer og der er naturen. Sidstnævnte er som en vildmark, der tegner helt fantastiske landskaber – Perfekt for landskabsfotografen.


Foto: Kim Boll

Flere steder med gode fotooplevelser

Her kan du se et Google-kort med flere steder, hvor du kan få gode oplevelser med kameraet. Stederne på kortet er en blanding af naturoplevelser og urbexing (Urban exploration), hvor man udforsker nedlagte og/eller forladte bygninger.

Se kortet her:
https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1YcU8kiPV2ihsBAKe4u_n_9Io-kQ&ll=58.27936801008519%2C11.379193217659008&z=7

Del dine billeder og oplevelser i kommentarene

Kender du nogle gode fotosteder i Danmark, som egner sig perfekt til lækre billeder, så del dem gerne i kommentarsporet.

Jeg håber at listen gav lidt inspiration, og håber at du vil dele dine billeder fra Danmarks natur med bloggens læsere. 🙂

3 KOMMENTARER

  1. Nu hvor du nævner klinter, kan også Stevns klint anbefales. Rigtig smukt der og flot til landskabsfoto.

    • Hej Jørgen, tak for dit bidrag. Jeg har aldrig selv været ved Stevns Klint, men det ser helt sikkert super godt ud, og klinterne er simpelthen bare super lækre. 🙂

  2. God liste med nogle flotte steder. Jeg her selv været på flere af lokationerne men har da helt klart noget at se frem til.

SKRIV EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here