Hjem Begynder Dronetegn eller dronebevis – Dette skal du vide

Dronetegn eller dronebevis – Dette skal du vide

3
Drone

Der hersker megen tvivl om retten til at føre droner i Danmark. Nogle mener, at man skal have et dronebevis, for at flyve droner lovligt. Andre mener at det er lovligt uden, hvis man bare flyver sin drone privat i områder uden for byen. Men hvad er egentlig op og ned? Det kan du læse mere om her.

Du har lige fået din nye drone, og det kribler i fingrene for at få den i luften… Men hvad er det nu lige med det der dronebevis eller dronetegn, som nogle snakker om?

Droneoptagelse

Dronetegn – Det obligatoriske bevis for private der flyver droner

For at flyve lovligt med sin drone på over 250g i Danmark, er det pr. 1 juli 2017 blevet lovpligtigt, at man tager et dronetegn.

Dronetegnet har til formål at sikre, at du er indforstået med de gængse regler omkring flyvning af droner. Derudover er det et krav, at du som dronefører har en ansvarsforsikring der dækker op til 7 mio. kroner.

Dronetegnet, der er en online selvtest, er gratis at tage via https://www.borger.dk/kultur-og-fritid/Ud-i-naturen/droneflyvning

Hvis du er privatperson, der kun ønsker at flyve udenfor bymæssig bebyggelse, er det altså dronetegnet, du skal erhverve dig.

Du skal i øvrigt registreres som droneejer hos Trafikstyrelsen, før du lovligt kan sætte dronen i luften. Link: https://www.borger.dk/Handlingsside?selfserviceId=19e588e7-d60b-4376-a8a2-5c056bacbebf

Dronetegnet må ikke forveksles med dronebevis, der er rettet mod dronepiloter, der fører droner i bymæssig bebyggelse og i professionelt øjemed.

Vi har samlet en liste, hvor du kan se alle uddannelsessteder til dronebevis i Danmark.

Dronebevis – Det store kørekort til erhvervsmæssige formål i bymæssig bebyggelse

Dronebeviset er “det store kørekort” til dronepiloter. For at erhverve dronebeviset, skal du – på lige fod med et almindeligt kørekort -gennemføre en kort uddannelse/kursus på et, af Trafikstyrelsen, godkendt kursussted. Priserne starter i skrivende stund ved ca. kr. 3.000 ekskl. moms.

Dronebeviset er et krav for, at man lovligt kan flyve indenfor bymæssig bebyggelse. Desuden skal droneoperationen i byen ske i erhvervsmæssig sammenhæng.

Der er 3 kategorier af dronebeviser afhængig af dronens størrelse; 1a, 1b og 2. Det kan du læse meget mere om på de godkendte kursussteder.

Dronebeviset kan tages af både private og erhvervsdrivende.

3 KOMMENTARER

SKRIV EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here