Hjem Anmeldelser Trådløse flash udløsere til 90 kroner! Vi tager et kig på PT-04...

Trådløse flash udløsere til 90 kroner! Vi tager et kig på PT-04 / 16

0

Et sæt flash-udløsere koster som regel flere tusinde kroner, men hvis man kan leve uden TTL og diverse smarte funktioner, kan man faktisk købe et sæt helt ned til 100 kroner. Men hvordan virker de, og hvor kan de købes? Læs med her…

Anmeldelse af PT-04 III (Og PT-16)

Det drejer sig om disse små banditter. 2 receivere og 1 transmitter til 93 kroner inkl. fragt. Det er uden sammenligning de billigste triggere jeg har set. De skulle testes!

Ved første øjekast ser de ganske fine ud. En on/off switch og to små kontakter til kanal-valg på hver receiver og én pilot-knap på transmitteren. Ret lige til uden så mange dikkedare. Receiverne føles billige og plastik-agtige, mens transmitteren er ganske fint bygget.

Der skal 2 AAA batterier i hver receiver. Disse er ikke inkuderet. Transmitteren har et indbygget batteri, der skulle holde min. 10.000 klik.

Jeg havde læst at mange modtog fejlbehæftede receivere, og det blev desværre også tilfældet for mit vedkommende. 1 ud af de i alt 5 receivere, jeg modtog, var defekte. Men pyt – det skulle ikke ødelægge legen.

pt04

Triggersættet er nemt at sætte til. Man kan næsten ikke gøre noget forkert, for det er vitterligt lige ud af landevejen. Transmitteren sættes på kameraet, receiverne på flash’ene og så bare indstille dem til at bruge samme kanal.

Sættet fungere som det skal. Dog skulle det på papiret kunne synce med 1/250s, men jeg kunne ikke få pålidelige resultater på mindre end 1/200. Højere lukkertid og så begyndte lukkemekanismen at kunne ses på billederne.

Rækkevidden er god. Udendørs fungerer de min. 20 meter væk, hvilket er flot for wireless triggers i denne prisklasse. Indendørs har jeg endnu ikke oplevet at de ikke blev udløst korrekt.

Er de så pengene værd?

100 procent! De kan varmt anbefales! Selvom kvaliteten er tvivlsom og 1 receiver var defekt, er de absolut pengene værd. De egner sig fantastisk til amatørfotografen, der gerne vil lege med lidt mere avanceret lyssætning uden at kaste flere tusinde kroner i projektet.

Både 4 og 16 kanals-versionerne kan købes på Amazon.co.uk Jeg købte dette 4 channel sæt til 93 kroner inkl. fragt, og det kan anbefales som start. http://www.amazon.co.uk/dp/B002RD9GNA/ref=pe_385721_37986871_TE_item

Køb for en sikkerheds skyld et par stykker mere end du har brug for, hvis nu en eller flere receivere skulle fejle. Det er så kedeligt at få legesager, der ikke kan leges med 😉

Kender du til PT-04 eller 16, og hvad synes du om dem?

SKRIV EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here