Hjem Inspiration 6 Youtube kanaler enhver fotonørd må følge

6 Youtube kanaler enhver fotonørd må følge

Youtube er et super sted at samle informationer og tillægge sig ny viden. Her er 6 geniale fotograf-relaterede kanaler, du kan abonnere på.

1
Youtube fotografer

Youtube er et genialt sted at skaffe sig ny viden – uanset emne. Man skal bare følge de rigtige mennesker.

Jeg abonnerer selv på en god håndfuld Youtubere, og har virkeligt lært meget ift. fotografering. Nogle giver mig viden om lys, andre om Photoshop, nogle inspirerer mig, og nogle helt fjerde laver anmeldelser af nyt fotogrej på markedet. Der er noget for ethvert område og for enhver smag.

Jeg vil vove skindet og påstå, at visse Youtube-channels kan være mere værd end alverdens kurser – bl.a. fordi du kan tage det i dit eget tempo, du kan gense/genopfriske og du kan se præcist det du gerne vil.

Her er 6 pokkers gode Youtube kanaler, du bare MÅ følge.

DigitalRev TV

DigitalRev TV

Her følger man de to asiastiske foto-nørder, Kai og Lok, der tester nyt udstyr, inspirerer og afprøver teori i praksis. Sommetider går det lidt for meget op i hat og briller for de to, men generelt er kanalen meget underholdende og lærerig.

Kai W

Kaiman Wong var tidligere den ene halvdel af DigitalRev TV indtil han for et par år siden stoppede.
Nu har han sin egen meget populære channel på Youtube, hvor han afprøver udstyr.

tony northrupTony Northrup

Tony Northrup er dygtig, han virker upartisk og så er han super sympatisk. På denne kanal anmelder han produkter, laver tests, tutorials, interviews osv. Der er lidt for enhver, og der kommer ofte nyt indhold. Tit bliver der gået i dybden (sommetider måske lidt for meget), så videoerne kan være lange.

PhlearnPhlearn

Aaron Nace fra Phlearn er uhyre dygtig til Photoshop. På denne kanal kan du se hans videoer, hvor der bliver gået virkelig i dybden med redigering af fotos i Photoshop. Phlearn er gode til at komme med nyt indhold, så du kan få et nyt fix flere gange om ugen.

FstoppersFstoppers Fans

Fstoppers bevæger sig mest omkring studio-fotografering, og her kan du få viden om f.eks lyssætning o.l. De gør det super godt. Desværre er det lidt for kommercieliseret, så man må ofte nøjes med en del af videoerne. Hvis man vil se en komplet lektion, må man betale.

The Snap ChickThe Snap Chick

Det behøver ikke alt sammen være så kompliceret. The Snap Chick tager – på et ganske afslappet niveau – fat om model-arbejde, fotografering og gear.

Hvis der er en eller flere, du ikke følger, så giv dem en chance. De kan alle anbefales.

Har du nogle favoritter, så lad os høre. 🙂

 

1 KOMMENTAR

  1. Jeg plejer at være ret glad for dpreview gutterne. Men jeg går og leder efter en dansk foto/video youtuber. Nogen gode bud?

SKRIV EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here