Hjem Rant Rant: Drop gear-ræs og mærkereligion og fokusér på dit fotografi

Rant: Drop gear-ræs og mærkereligion og fokusér på dit fotografi

1
Rant

Gear-ræset. Den ihærdige jagt på dét stykke udstyr, der på papiret er andet overlegent, og derfor bare MÅ gøre dig bedre…
Sådan er det bare ikke – Tværtimod. Fokus på specs og afhængigheden af at have nyt gear i hånden, kan være dræbende for din faglige udvikling.

Jo jo, nyt udstyr er da meget lækkert. Det ér sgu lidt specielt, når man får det der nye 85mm f/1.4 IS i hånden… Men lader man sig forblænde, og overlader ansvaret for sin faglighed til udstyret, mister man såvel momentum som mental fokus og stagnerer i sin udvikling. Man glemmer hvad fotografiet handler om.

Så godt som aldrig hører man professionelle fotografer, bruge deres tid på diskussioner om f.eks. Nikon vs Canon, eller procentuelle forskelle i eksempelvis dynamic range. Det der er væsentligt for dem er, at deres værktøj er pålideligt og konsistent samt leverer en vis ydelse. Som udgangspunkt har de forstået, at det er ret ligegyldigt, om der står Nikon, Canon eller noget helt tredje på fronten.

Onkel Bob har misset pointen

Jeg ser det SÅ ofte når jeg fotograferer især bryllupper. Den der onkel der har slæbt hele arsenalet med… Det nyeste full frame kamerahus med L-serie objektiver og flot flash (/fallos), der i øvrigt næsten altid peger direkte fremad. Han konfronterer mig typisk meget entusiastisk (oprigtigt hurra for det i øvrigt), men det er næsten altid med udstyr som indgangsvinkel. Jeg har svært ved at engagere mig – Jeg synes det er uinteressant. Mere snak om fotografiet og foto som udtrykform! <3

Lort i god opløsning

Udstyr er et quick fix! Man bliver ikke en bedre fotograf overnight, fordi man får et kamera med flere megapixels. Man får det samme lort som altid – bare i bedre opløsning.

Flyt fokus og tag flere billeder. Brug tid på det praktiske i fotografiet og mindre tid på “spec-hunt” og benchmarking.

Det er selvfølgelig helt ok – og til en vis grad sundt – at være interesseret i gear, men pas på at følelser, mærkereligion og fankultur ikke driver dig væk fra det, det handler om. Gode fotos!

/Torsdags-rant med ønsket om en fotastisk dag!

1 KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here