Hjem Fotografering Lysende natskyer – Sådan fotograferer du Noctilucent clouds

Lysende natskyer – Sådan fotograferer du Noctilucent clouds

0
Noctilucent-clouds

Lysende natskyer er på manges læber i øjeblikket – især fotografernes. Hvert sommerhalvår vender muligheden nemlig tilbage for, at se det imponerende vejrfænomen.

Men hvad er lysende natskyer egentlig?

Lysende natskyer eller Noctilucent Clouds (NLC) er skyer af frosset vanddamp, der, modsat almindelige skyer, ligger meget højt i atmosfæren – Helt op til 90 kilometer over Jordens overflade.

Når skyerne ligger så højt oppe, vil de i sommerhalvåret kunne rammes af lyset fra solen, og de små krystaller vil reflektere lyset ned til os.

Med disse vejrbetingelser har man bedst chance for at se og fotografere lysende natskyer

Lige som med så mange andre vejrfænomener, er der også for lysende natskyer en række betingelser, der skal være opfyldt, før de dukker op på nattehimlen.

Først og fremmest er det afgørende, at temperaturen i rummet er tilpas lav. Solaktivitet har vist sig, at være en afgørende faktor for forekomsten og styrken af lysende natskyer. I de perioder hvor solaktiviteten er mindst, vil der med al sandsynlighed forekomme flere og voldsommere natskyer.

Derudover er det selvfølgelig en betingelse, at det er mørkt, og at der ikke er almindeligt skydække, som dækker for fænomenet.

Sådan tager du billeder af lysende natskyer

Er du heldig at opleve fænomenet på nattehimlen, så er det bare frem med kameraet. Du kan bruges vores guide om fotografering i mørke til, at indstille kameraet til at fange natskyerne.

Du er nødt til at prøve dig frem, da lysets intensitet vil variere alt efter hvor du befinder sig. Man forsøg at lukke så meget lys ind, at man også kan se landskabet. Det giver lidt ekstra til billedet.

Selv om lysende natskyer er fantastisk smukke i sig selv, kan det være en fordel at arbejde med den øvrige komposition og indhold i dit foto. Skyerne kan f.eks. bidrage til et fuldstændig enestående foto af storbyen, hvis du kan få inkorporeret både skyer og by i et foto.

SKRIV EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here