Hjem Tutorials 6 gode foto apps du bare må eje som fotograf

6 gode foto apps du bare må eje som fotograf

Vi giver et bud på 5 gode foto-apps du kan drage nytte af, når du skal redigere dine fotos på telefonen

0
Foto apps

Det er ikke altid, det kan betale sig, at køre billederne gennem den “store maskine” på PC’en eller Mac’en.

Sommetider har man brug for, hurtigt at kunne redigerer sine billeder, og så komme videre i teksten. F.eks. billeder til story på Instagram eller Facebook, eller hvis du hurtigt skal gemme nogle familiebilleder let redigeret på telefonen.

Der er mange gode grunde til at have gode foto-apps, og her giver vi vores bud på 5 rigtig gode værktøjer, du kan drage nytte af, når du skal redigere billeder på telefonen.

Snapseed

Snapseed er en klassiker blandt foto-apps og fortsat en af de mest benyttede til hurtig redigering af sine billeder.

Udover de almindelige justeringer som kontrast, lysstyrke, farvemætning, skygger og højlys, er appen spækket med værktøjer, der hjælper dig til, at justere billedet præcis som du gerne vil have det. HDR, healing brush, skaprhed, kurver, hvidbalance og pensel til lokale justeringer.

Derudover er der et væld af klassiske filtre at vælge imellem, som vi kender fra f.eks. Instagram. Enkelte af disse filtre klarer flere redigerings-opgaver med ét klik – herunder hud-redigering.

PhotoPills

PhotoPills er en prisvindende must-have app for landskabsfotografer. Her får du avancerede redskaber, der kan give dig svar på tonsvis af relevante spørgsmål, når du står ude i marken med kameraet;

Hvor og hvornår går solen ned, hvor befinder månen sig og hvor lang skal min eksponering være for at fange star trails, bare for at nævne nogle få.

Derudover er der nyttige tabeller til bl.a. dybdeskarpheds-udregninger, timelapse-intervaller og brændvidde-tabeller.

Udover at være spækket med brugbar information, er der mulighed for at deltage i fotokonkurrencer, hvor der uddeles spændende præmier til de bedste.

Nebi – Film Photo

Det gammeldags film-look på tilbagetog, og flere og flere – også professionelle fotografer – begynder at efterligne billeder fra de gamle film. Til det formål, bruger mange netop film presets til bl.a. Lightroom.

Få den klassiske glød fra film og oplev dine billeder med slidmærker, film-burn og iso-støj.

Appen er gratis, men premium filtrene koster.

The Photographer’s Ephemeris

For landskabsfotografer er The Photographers Ephemeris en uvurderlig partner. TPE kombinerer sol- og måneplaceringer med detaljerede landkort, og fortæller dig nøjagtig hvordan det naturlige lys vil falde i et givent område.

Det er smart, når du f.eks. vil fange solnedgangen bag en bjergtop eller ønsker detaljer om hvor på himlen, månen helt præcist står op.

Tjek det ud.

TouchRetouch

TouchRetouch er en app, der på helt samme måde som healing brush tool i Photoshop, fjerne uønskede elementer på billeder. Hurtigt og nemt kan man fjerne lygtepæle, bumser, skilte osv. med bare ét fingerstrøg.

Nemmere bliver det ikke at fjerne uønskede ting fra billeder på din mobiltelefon.

Adobe Photoshop Express

Photoshop appen fungerer på mange måder lige som Snapseed, og tillader dig at lave almindelige justeringer i eksponering, kontrast, højlys og skygger og giver adgang til filtre i massevis, der klarer mange opgaver med ét tryk.

Photoshop appen understøtter også RAW filer fra de fleste kendte kameramærker.

Producenternes egne kamera-apps

De fleste kameraproducenter har deres egne gratis apps, hvor du kan fjernstyre dit kamera med mobilen samt overføre billeder til telefon o.l.

Disse er allesammen meget brugbare, og nødvendige for at du får fuldt udbytte af dit camera.

Nikon har SnapBridge og Canon har Camera Connect og EOS Remote. Fuji har Camera Remote. Søg på dit kamera i Google Play Store eller App Store, så ligger producentens apps typisk som det første.

Kender du nogle gode foto-apps?

Hvis du har erfaringer med nogle gode apps til foto, så tøv ikke med at dele dem i kommentarene. Måske kan andre få gavn af dem.

SKRIV EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here