Hjem Fotografering Tjen penge på dine billeder – 3 måder at tjene på fotos

Tjen penge på dine billeder – 3 måder at tjene på fotos

0
Tjen penge på fotos

Det skal først og fremmest være sjovt at fotografere. Måske gør du det som en hobby, måske er du “semi-professionel”? Uanset hvad, er det altid fedt, at kunne supplere lønnen med lidt ekstra penge fra sine fotos. Her kigger vi på et par metoder til, at at tjene penge på sine billeder.

Stock fotografering

Der er flere stock foto-hjemmesider end nogensinde før. Her har du mulighed for, at indsende dine billeder og sælge dem. De fleste stock hjemmesider opretholder en god kvalitet i deres katalog, og derfor skal dine billeder først godkendes. Når de først er godkendt, er der dog ingen grænse for, hvor mange gange dit billede kan sælges, og du tjener kommision hver gang. Prisen som stock-firmaerne betaler dig, er forskellig – typisk mellem 1 og 10 euro per salg.

Disse sider kan f.eks. være Adobe Stock, Shutterstock eller iStock.

Sælg billederne til fotokunst

Fotokunst og plakater er moderne, og mange forhandler forskellige varianter af den type kunst, og har et stort udvalg af plakater. WallStore.dk er én af dem. De sælger fotokunst og designplakater, men har åbnet op for, at “almindelige” fotografer, kan at indsende sine billeder, og (hvis billederne bliver godkendt) få provision hver gang et billede sælges som plakat.

Forretningen sørger for produktion, administration og markedsføringen, lige som med stock-hjemmesiderne – Du kan sætte dig tilbage og tjene en mønt pr. salg. Jo flere gange dit billede sælges, jo flere penge tjener du i sagens natur.

Deltag i konkurrencer

Der er næsten altid en fotokonkurrence, man kan deltage i – Store som små. Mange af konkurrencerne har flotte præmier, men enkelte steder er der også mulighed for, at få gevinsterne udbetalt på ens konto i form af rede penge.

Ét af de steder er Viewbug. Hvis du vinder en af de mange konkurrencer, de har kørende, udbetaler de (til EU-borgere) et beløb svarende til gevinstens værdi. Det gør de for at nedbringe udgiften til fragt fra USA.

Præmiernes værdi ligger typisk mellem 500 kr. og flere tusinde, og man kan jo være heldig.

SKRIV EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here