Hjem Tips og tricks Hvordan tager man silhouette billeder

Hvordan tager man silhouette billeder

Silhouette billeder er smukke og giver et helt bestemt dramatisk eller følelsesladet billede. Her lærer jeg dig, hvordan du tager silhouette billeder.

Hvordan man tager billede af silhouetter

Silhouette billeder er en sjov og nem disciplin, som faktisk ikke kræver det store. Du kan stort set altid lave dem, og det er lige gyldigt hvilket kamera eller hvilke objektiver, du har.

Det eneste du skal bruge et motiv eller en model og en forholdsvis kraftig lyskilde, som f.eks solen eller en stærk lampe.

5 trin – Sådan skaber du det perfekte silhouette billede

Stil dit motiv eller din model foran en stærk lyskilde

Bed din model stille sig foran en lyskilde. Mange bruger en solnedgang fordi den er perfekt til silhouette, men det er kun fantasien der sætter grænser.

Her er et eksempel hvor den berømte solnedgang er brugt til formålet.

silhouette i solnedgang
Solnedgangen er perfekt til silhouette billeder, fordi hilmlen tilfører en masse smukke farver til baggrunden.

Sluk for din flash / blitz

Sørg for at blitzen ikke udløses på kameraet. Vi ønsker jo netop at holde motivet helt mørkt, så blitzen må ikke oplyse motivet.

Det mest optimale er, at der kun er lys i baggrunden. Hvis det er muligt, så hold dit motiv helt i skyggen – så mørk som overhovedet muligt.

Eksponér billedet efter baggrunden

Når du har modellen på plads, og alle lyskilder foran modellen eller motivet er fjernet, er det tid til at indstille kameraet.

Det er som sådan lige gyldigt hvilken indstilling du bruger, men jeg vil til enhver tid anbefale manuel, fordi du selv bestemmer alt. Det vigtige ved indstillingen er, at du eksponerer efter baggrunden. Altså at baggrunden bliver perfekt belyst på billedet.

Hvis du istedet eksponerede efter modellen/motivet, ville baggrunden bare blive udbrændt (overeksponeret) og modellen være perfekt belyst. Vi ønsker netop at modellen skal være mørk (faktisk gerne dybsort).

Fokusér

Det mest optimale ved billeder af silhouetter er, at selve silhouetten er knivskarp, så sørg for at motivet er det, der er i fokus. Hvis du har svært ved at få kameraet til fokusere rigtigt, så brug manuel fokus. I lav belysning, kan kameraet sommetider komme til kort med fokusering, så det kan være nødvendigt, at indstille fokus manuelt.

Skyd og gentag

Når det hele er klar, så skyd! Og prøv derefter med nye indstillinger, så du har en masse forskelligt at vælge imellem. Det kan være svært at ramme rigtigt de første par gange, så sørg for, at få taget en masse billeder med forskellige indstillinger. Så er du sikker, at du kommer hjem med noget brugbart.

Prøv også at stil motivet forskelligt eller bed modellen lave nogle bevægelser og poseringer, som gør sig godt på silhouette-billeder. Der er nemlig stor forskel på, hvordan en posering virker i silhouette i forhold til et almindeligt model-billede, så eksperimentér. Det lærer man mest af.

Håber du kunne bruge guiden. Her er til sidst et studieskud, hvor baggrunden er lyst op af en ekstern flash.

Silhouette billede i studiet
Her er der brugt en almindelig flash til at oplyse baggrunden. Simpelt setup med god effekt.

 

2 KOMMENTARER

  1. Fint guide til silhouette billeder. nogle gange er det smart at arbejde lidt med efterredigering for at gøre silhouetten mere fremstående

SKRIV EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here