Hjem Photoshop Fjern mennesker fra billeder af f.eks seværdigheder

Fjern mennesker fra billeder af f.eks seværdigheder

0
Turister på billederne

Du kender det garanteret! Du står i udlandet ved en flot historisk bygning eller lignende, og vil tage et billede… Men alle turisterne ødelægger fotoet! Nu er det slut! Her er nemlig et super nemt tip, du kan bruge til at fjerne uønskede personer fra billederne.

Lad det dog være sagt med det samme. Hvis du vil fjerne turister eller lignende fra et gammelt foto, skal du igang med clone stamp tool eller lignende i Photoshop. Det er ret besværligt og tidskrævende… Tricket i denne artikel kan bruges til billeder, du endnu ikke har taget.

Du skal bruge 2 ting.

  1. En tripod/stativ eller et fast sted at stille kameraet
  2. Photoshop CC (ældre versioner kan ikke bruges)

Optagelserne

Stil kameraet på en tripod/stativ og komponér dit billede. Det gør ikke noget, hvis du kan se mennesker i viewfinderen. Dem slipper vi af med senere.

Tag så 5-10 billeder af motivet med cirka 10 sekunders pause mellem hvert. Antallet af fotos, du behøver, afhænger af hvor mange mennesker, der er på gaden og hvordan de bevæger sig,  hvis du tager 10 billeder er du rimelig sikker.

Redigering i Photoshop

Når du er hjemme og har kopieret billederne over på computeren, så åbner du Photoshop CC.

Gå så i “Filer -> Scripts -> Statistik”. Under ‘staktilstand’, vælger du “median” og under ‘kildefiler’, vælger du dine 10 billeder.

Bang! Photoshop arbejder lidt med dine billeder og tryller dem så på magisk vis om til ét billede – uden turister eller andre mennesker.

Det virker på den måde, at den staktilstand, vi valgte (altså Median), finder forskellene på billederne (som er de gående mennesker) og skaber en slags gennemsnit. Alt hvad der har bevæget sig bliver altså tryllet væk – næsten på helt magisk vis.

Jeg håber du fik noget ud af tricket og får taget nogle gode billeder. Del gerne billederne her på siden, hvis du har forsøgt med denne teknik.

SKRIV EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here